Trucken – en väg in på arbetsmarknaden

16 april 2020
lily_hansen

Många unga människor som kanske precis tagit studenten från gymnasiet får möta en tuff, konkurrensfylld och svår arbetsmarknad. Det är inte sällan ungdomar får gå arbetslösa under längre perioder innan de lyckas hitta ett jobb som inte kräver någon tidigare erfarenhet. En del väljer att göra sig mer kompetensfärdiga under tiden och ett sätt att göra det är att ta truckkort. Med ett truckkort öppnas det för ungdomen helt plötsligt en ny dörr till fler jobb att söka på exempelvis lager eller transportindustrier. Och i det systemet följer potentiellt ännu fler jobb att söka. Det vill säga: någon måste ju laga truckarna när de går sönder. 

Högt tryck på truckservice 

Att specialisera och nischa servicearbeten är såklart ingenting nytt och något absolut nödvändigt för att kunden ska veta vart den ska vända sig och för att servicen ska kunna levereras med kvalité. Det vore liksom konstigt om truckservice erbjöds av samma mekaniker som även lagar din dator som har kraschat. Med så många människor som väljer att kompetensstärka sig med ett truckkort ökar naturligtvis trycket på arbetsgivare inom bland annat lager att kompetensen ska kunna mötas. Fler och fler kan hantera truckar. Truckarna behöver servas och underhållas.

 

Service på plats 

En truck är rätt tung, de väger vanligtvis minst flera hundra kilo. Det är ingenting man längtar efter att släpa bort till en truckmekaniker med en verkstad någonstans Gud vet var. Men se, det förstår mekanikerna som arbetar med truckservice också. BIAB är ett företag som arbetar med truckservice i Göteborg. De erbjuder sig att komma ut till ditt lager, eller var du nu har din truck som har kapsejsat, och hjälper till att serva den på plats. Då går det snabbt och enkelt, och din truck är på nolltid redo igen att hanteras av en ungdom som äntligen kommit in på arbetsmarknaden.

Fler nyheter