Smidig och prisvärd hämtning av grovsopor

17 maj 2022
jonas_olsson

editorial

Det är lätt hänt att förrådet svämmar över av färgburkar och byggsopor från senaste renoveringen, gamla möbler, trasiga vitvaror och annat som är tänkt att forslas bort när man får tid. Ofta blir det så fullt av saker som egentligen inte ska vara där att man inte får plats med viktigare saker som skidutrustningen eller vinterdäcken. Förrådet blir helt enkelt en plats för mellanlagring av sopor.

För att återta förrådet så att man kan använda det till det som det är tänkt kan det krävas flera dagars arbete. Detta då det är viktigt att man sorterar sina saker och tar hand om dem på ett korrekt sätt. Men det finns hjälp att få då det finns företag som hämtar upp grovsopor och ser till att de återvinns på rätt sätt. Att anlita någon för hämtning av grovsopor kan också vara smidigt om man inte har tillgång till bil.

 

Hämtning av grovsopor

 

Rutavdraget gäller vid hämtning av grovsopor

Det går att beställa hämtning av grovsopor i de flesta städer. Enklast är att söka på nätet eller att fråga vänner och grannar om tips om företag som hämtar grovsopor. Som privatperson kan man nyttja rutavdraget vilket gör att det inte heller behöver bli särskilt kostsamt. Har man inte jättemycket grovsopor kan det vara smart att gå ihop med grannen och beställa hämtning tillsammans. Men det är viktigt att man anlitar ett seriöst företag och inte någon som dumpar soporna i skogen. 

Ett seriöst företag sorterar soporna och ser till att det som ska till återvinningen hamnar där. Möbler, kläder och annat som ännu går att använda transporteras i stället till någon välgörenhetsorganisation. Vill man kolla upp företaget kan man fråga dem vilken organisation de brukar arbeta med och ringa upp denna och ställa frågor. Man kan också kontakta skatteverket och kontrollera om företaget har några obetalda skatter.

Fler nyheter