Skapa din egen livsmelodi

14 maj 2020
mikael_barani

Har du något som du alltid har drömt om att göra med aldrig riktigt tagit tag i? Det kan vara vad som helst egentligen, stort som smått.
För vissa är det en dröm att resa världen runt och träffa massor med nya människor.

För andra är det tvärtom att hitta en stuga någonstans avskiljt där man kan får vara ensam med sig själva och sina tankar.

Säkert har många under den senaste tiden börjat reflektera över att det kan vara dags att ta tag i de där drömmarna. Den pågående viruspandemin har skakat om våra samhällen och påmint oss om att inte ta något för givet.

Att det kommer att komma en värld efter Covid-19 är lika självklart som att den världen kommer att se annorlunda ut jämfört med den som fanns innan.
Egentligen är det inte något konstigt ur ett evolutionärt perspektiv. Pandemier har alltid funnits och inträffat med vissa mellanrum. 

Vissa forskar säger ju att vi en gång i tiden kan ha varit så få som 40 stycken par som kunde para sig, så att säga. Detta på grund av ett vulkanutbrott för över 70 000 år sedan. Med andra ord hängde vår nutida existens på en skör tråd. 

Riktigt så illa är det inte idag även om vi är utsatta för en prövning utan liknande motsvarighet under de senaste generationernas tid.

Vad betyder allt detta då?
Jo att du ska ta tag i dina drömmar redan idag. Oavsett om det handlar om att börja spela piano i Stockholm eller att på något annat sätt försöka forma ditt drömliv så är det värt att agera kraftfullt redan idag.

Framtiden är oviss och det enda du vet är egentligen att nuet existerar. Dröj därför inte med att fånga dagen, som det så populärt heter, utan sträva efter ditt bästa jag varje dag.

Fler nyheter