Operera din gråstarr hos en ögonläkare I Stockholm

10 februari 2021
lily_hansen

Att drabbas av grå starr är inte det roligaste. Du börjar märka att du ser sämre trots att din synskärpa kan förbli densamma. Du blir känslig för bländning och får problem med att köra bil i mörker. Synen känns dimmig och suddig. Du har fått gråstarr.

Grå starr kan komma smygande och sjukdomen kan ta tid på sig att eskalera. Den kan också bli besvärande relativt snabbt. Sjukdomen är vanligast bland personer som är runt sextio eller äldre, men kan också komma tidigare än så. För en del blir problemen såpass stora att man behöver operera ögonen.

 

Hur vet man om man har drabbats av gråstarr?

De flesta som misstänker att deras synproblem inte är normalt åldrande pratar först med sin optiker. Det är också ett helt korrekt förfarande. En optiker kan se om det är just grå starr du lider av.

Du kan också vända dig direkt till en ögonläkare i Stockholm som exempelvis https://www.lameramedical.se/ för att få besked om dina besvär beror på grå starr eller något annat. När du fått din diagnos är det dags att bestämma om du vill genomföra en operation för att ordna upp synproblemen.

 

 

En enkel och smärtfri operation

Många kan känna sig tveksamma till tanken på en operation. Ögat är ett väsentligt organ och känsligt därtill. Dock är en operation för att korrigera gråstarr både enkel, snabb och smärtfri. Dessutom ger operationen dig en bra syn utan dimma eller ljuskänslighet tillbaka.

Operationen går till som följer; du får lokalbedövning med ögondroppar. Därefter byts din grumliga lins ut mot en konstgjord sådan. Det tar cirka tio minuter per öga och är helt smärtfritt. Efter operationen kommer du att vara ljuskänslig och behöva solglasögon några timmar. För de flesta märks resultat oerhört snabbt. Du kan också betala lite extra och få en synkorrigerande lins samtidigt!

Fler nyheter