En värdefull vardag

26 oktober 2019
admin

Rättigheten att få känna att man lever ett värdefullt liv är något alla borde få ha. Vi människor behöver ha någonting att sträva mot, ha mål och må bra under tiden vi når de här målen. En del behöver hjälp och stöd av andra människor för att kunna leva ett så naturligt fungerande liv som möjligt. För att helt enkelt klara de grundläggande behoven vi har. Det kan till exempel handla om att tvätta sig, ta på sig kläder, föra maten till munnen eller gå på toaletten. Sådant som många tar för givet är inte självklart för alla.

Om du behöver Personlig Assistans i Skåne finns exempelvis Furuboda assistans. De är en assistansanordnare som erbjuder assistans med personliga assistenter. Med hjälp av en assistent kan du få möjlighet till en smidigare och mer välfungerande vardag. Förutom de vardagliga sysslorna erbjuder de även trevliga och utvecklande aktiviteter runt om i trakten.

Detta gäller ju inte bara de grundläggande behoven, vi behöver ju alla annat i vardagen också. Kanske vill du åka till badhuset men har inte möjlighet att klara av det på egen hand? Älskar du att ta en fika på stan men har svårt att göra alla de moment som krävs för att ta sig dit? Vissa tänker inte på hur många steg som behöver klaras av för att tillslut sitta där på fiket med doftande kaffe och nybakt bulle. Eller hur svårt det kan vara i ett omklädningsrum fullt av människor i ett badhus. Dessa saker kan du få hjälp med om du omfattas av lagen om stöd och service.
Då krävs att du bland annat har en stor och varaktig funktionsnedsättning och behöver hjälp mer än 20 timmar per vecka för att klara dina grundläggande behov. Om så är fallet kan du ansöka om personlig assistans hos din kommun.

Fler nyheter