Är det dags att välja?

09 april 2020
patrick_pettersson

Är ditt barn i åldern att det är dags att välja vilken skola hen ska gå på? Hur resonerar du? Vilken värdegrund vill du att skolan ska ha? Var ska skolan ligga placerad och vilken typ av omgivning önskar du att ditt barns skola har? Hur mycket påverkas ert val av var barnets kompisar väljer att gå och hur mycket påverkar ni själva? När du väljer F-9 skola är det ett val som du gör för en väldigt stor del av ditt barns liv – därför bör du känna in och tänka igenom valet ordentligt. Fokusera på vem ditt barn är och vilket liv du vill ge hen. Vilka värdegrunder och vilka vänner, vilken framtid?

 

Värderingar och värdeord

Hur klingar värdeorden: kunskap – kommunikation – karaktär för dig? Välj en skola som fokuserar på barnen och deras utveckling, då väljer du en bra skola i Norrköping. Genom att odla barnens kunskap, utveckla deras kommunikationsförmåga och forma deras karaktär väljer du till stor del hur du vill att ditt barn växer upp. En skola i ett fint hus, med en vacker trädgård och omgivning är ett väl genomtänkt val för ditt barns framtid.

 

Kommunikationer och tillgänglighet

När ditt barn börjar i förskoleklass och de närmaste åren därefter följer ni som föräldrar hen till skolan. Åren går som alltid fortare än vad vi tror och plötsligt är barnet så stort att det är dags att ta sig till skolan själv. Vilka kommunikationer finns – är det buss- cykel eller gångväg till skolan? Hur har hen det med kompisar som går eller färdas till samma skola och kan göra sällskap på vägen? Parametrarna är många och det är ett stort val som kräver sin betänketid. Lista för- och nackdelar, men glöm inte att också besöka skolan och känna in lokaler och personal. Magkänslan har som oftast de bästa svaren.

Fler nyheter