Välj ett vackert trägolv till ditt hem

11 september 2021
lily_hansen

Att välja ut precis allting nytt som ska placeras in i ens nya hem kan många gånger vara både roligt och svårt. Det är faktiskt inte helt lätt att välja ut vilka tapeter, färger eller vilket typ av golv man ska ha i nya huset. Hur roligt det än är så är det samtidigt svårt eftersom det finns så himla mycket olika att välja på. 

När det gäller golv exempelvis så är det väldigt svårt att välja ut vilken typ som passar bäst in i huset. Kanske är det lättare om du först väljer ut vad du vill ha för färgsättning kring väggar och i din inredning innan du väljer vilket golv du ska lägga. Ett vackert trägolv är ju väldigt fint och klassiskt att välja idag. 

Det finns en hel del olika typer av trägolv som man kan välja mellan. Trägolv i mörkare toner passar väl in i hem med lite ljusare inredning, till exempel, och ett ljust trägolv i hem där möblemang och övriga färger går i mörkare ton. 

 

Olika typer av trägolv

Det finns tre olika typer av golv i trä. Vilket man väljer där är helt och hållet upp till en själv då det är en smaksak. Det finns lamellparkett, olika typer av massiva trägolv samt fanérgolv. Dessa olika typer av trägolv har liknande egenskaper, men vissa saker kan skilja sig åt lite grann så man gör därför rätt i att läsa på lite om dessa golv innan man gör sitt val. 

Vill man ha ett golv som går utmärkt att slipa och göra fint på nytt ifall olyckan skulle vara framme, eller om golvet blir väldigt slitet, så ska man välja ett massivt trägolv. Dessa golv går alltså att reparera igen och få att se ut precis som nya även om de blivit skadade på något vis. 

Fler nyheter