Skalskyddet som syns

20 augusti 2020
lily_hansen

Ett skalskydd på ett hus är väggar, golv och tak, och allt som är monterat i dessa. Men fast att man ofta är noggrann med grunden, taket, fönster och dörrar så brukar det vara det som egentligen syns mest som blir eftersatt och lite bortglömt. Nämligen fasaden.

Prioriteringen brukar hamna där risken för skador och kostnader, eller höga driftkostnader, finns. Och då hamnar en fasadrenovering för ökad skönhet långt ner på listan. Men det finns sätt att göra en fasadrenovering i stockholm som inte är så dyr som man tror.  

 

Lappa och tvätta  

Fasader kan se väldigt förfallna ut trots att de egentligen inte är det. Genom en ordentlig fasadtvätt och en fasadrenovering i form av ifyllnad av nedfallen puts eller utbyte av murkna brädor, så kan fasaden se som ny ut igen.

Låter man dessutom måla om fasaden i en ny och fräschare färg, som kanske dessutom är mögel- och smutsavstötande, så kan man på ett enkelt sätt öka värdet på huset. Samtidigt som man försäkrar sig mot nya fasadrenoveringar under många år framöver.

 

 

En ny stil

Om man har ett tegelhus eller trähus men drömmer om ett putsat hus så är inte processen så svår som man kan tro. Ett tegelhus behöver väldigt lite förberedelser för att puts ska kunna appliceras och huset ska se ut som om det alltid varit på det viset. Och har man en träfasad, eller kanske eternit, så finns det en slags skivor som man först fäster på fasaden innan man slutför fasadrenoveringen genom puts och färg.

Även det huset kommer som färdigt resultat se ut som om det alltid varit putsat. Dessutom är det inte alls ovanligt idag att putsade hus har en stomme av trä istället för mursten. Glöm dock inte att i förväg byta ut eventuella fönster innan putsningen sker, för bästa möjliga resultat.

Fler nyheter