Sänk dina värmekostnader med en värmepump

19 maj 2020
Jenny Olsson

Elräkningen kan verkligen skjuta i höjden under kalla vintermånader. Är man dessutom ett stort hushåll och huset är på många kvadrat går det dessutom både mycket varmvatten och värme för att hålla huset varmt och få en bra inomhuskomfort. Att ha direktverkande el är många gånger både dyrt och inte så miljövänligt. Men det finns alternativ som är bättre, som gör att man minskar på elräkningen och på sikt sparar pengar. Med en värmepump, som förstås är en investering till en början, kan man många gånger verkligen göra skillnad på elräkningen. En värmepump är dessutom hållbar så efter att man gjort investeringen och tjänat igen pengarna på investeringen så fortsätter man ändå att spara pengar. Om man bygger ett nytt hus kan det här vara bra att fundera över redan från början så man kan göra installationen redan när huset byggs. 

 

Att installera en värmepump är också ett sätt att värna om miljön, något som verkligen är viktigt att tänka på i dessa tider. En värmepump använder sig av förnyelsebara energikällor, vilket gör att man inte belastar miljön så mycket när energin utvinns. En värmepump hämtar sin energi från utomhusluft, ventilationsluft, vatten, berggrund eller mark. 

Vilken värmepump som lämpar sig bäst för ditt hushåll beror framförallt på hur stort värme- och varmvattenbehov man har och hur mycket av det som man vill att värmepumpen ska täcka upp för. Det beror också på vilka förutsättningar som finns på tomten, om man till exempel har möjlighet att gräva på tomten. Om man går i tankarna att köpa och installera en värmepump är det bra att vända sig till en kunnig firma som man kan prata med och rådfråga. De brukar ha koll på det mesta och kan hjälpa dig att utröna vilken värmepump som lämpar sig bäst. 

Värmebolaget AB är ett företag som säljer och installerar värmepump i Stockholm. Företaget har funnits länge på marknaden, ända sedan slutet på 80-talet och har ända sedan starten jobbat med helhetslösningar för sina kunder. 

Fler nyheter