Sälj gamla oanvända silversmycken

05 februari 2020
jonas_olsson

Har du gammalt silver i dina gömmor? Ligger det oanvända ringar och berlockarmband i ditt smyckeskrin? Sådant som du har behållit i många år av sentimentala skäl kanske helt har spelat ut sin roll. Smycken som inte längre är moderna, och som du inte vill ha, behöver du inte heller spara på, för de kan komma till sin rätt hos någon annan, som gillar dem bättre. Byt ut silvret mot pengar, så gör du något vettigt med dina tillgångar. Du kan köpa en ny ring, som är mer i harmoni med vad du önskar dig idag.

 

Gamla minnessaker kan bli en belastning

Gamla ärvda föremål, pokaler, brickan du fick av svärmor, avskedsgåvan från det gamla jobbet, allt som bara ligger i lådorna och ta plats. Det blir med tiden en belastning att spara på sådant man inte vill ha kvar. Sälj det bara. Kontakta ett seriöst företag där du kan få en bra värdering och sedan pengarna snabbt in på ditt konto. Gör en lista på vad du har att sälja. När du har kontaktat försäljningsfirman får du ett guldbrev på posten. I det lägger du dina smycken, mynt etc. och allt är försäkrat och klart, så du lämnar in det där man lämnar paket och får ett kvitto på försändelsen. Tänk så enkelt.

 

 

Auktion på riktiga dyrgripar

Har du ett extremt värdefullt föremål kan du lämna in det till auktionsförsäljning. På så sätt kan du få ännu bättre betalt. Hur som helst, en bra början är att ta kontakt med en guld- och silversäljare, som har kontor lite varstans i landet. Att sälja silver är snabbt gjort, och kanske finns det mer i dina gömmor. Att rensa ut då och då kan vara befriande, speciellt när man ska flytta och har begränsat utrymme. Guldsmycken, frimärken och myntsamlingar kommer att bli eftertraktade av rätt köpare.

Fler nyheter