Programmera din dörrnyckel

04 november 2019
admin

I alla tider har vi letat efter nyckeln när vi ska gå in i bostaden eller arbetslokalen. Vi måste ha nycklar med oss. De är lätta både att tappa och att bli bestulen på. En hemförsäkring gäller inte om man är oaktsam och låter dörrar stå olåsta. Är man lite slarvig och tappar en nyckel till jobbet, måste flera lås bytas. Det skapar irritation och frustration. Numera kan själva nyckeln programmeras digitalt. Det är framtidens låssystem vi talar om. Iloq är låsteknologi på hög nivå.

 

 

Man kan styra behörigheten digitalt

 

Ska många in på en arbetsplats, är det många som också behöver en nyckel. När någon slutar skulle man bevaka att nyckeln verkligen lämnas tillbaka. Och hur vet man om någon oärlig person har kopierat upp en extra nyckel och kan gå dit senare i smyg? Det gamla systemet har onekligen sina nackdelar. Med ny teknik för att styra behörigheter får man en helt annan flexibilitet. Man programmerar nycklarna, så att vissa personer kan gå in på ett visst ställe, medan andra inte har behörighet dit. Med passersystem är det enkelt att styra behörigheten och ändra om man vill att en person inte längre ska ha tillträde.

 

Iloq är på frammarsch

 

Den nya teknologin används till så mycket mer än lås. Var som helst i landet kan man få elektroniska lösningar som är mycket effektiva. Iloq i kumla kan du till exempel enkelt få installerat. Det finns även besökssystem, dörrautomatik, kameraövervakning och inbrottslarm, så lås och porttelefoner är bara en del av den nya tekniken som är på frammarsch överallt. Hanteringen av behörigheter är en viktig del. Om en person tappar en nyckel kan just den nyckeln spärras digitalt. Tekniken är suveränt praktisk. Man riskerar inte att det finns en massa fungerande nycklar på drift, och man behöver inte oroa sig för kopierade nycklar.

Fler nyheter