Professionell eller glad amatör

09 april 2020
jonas_olsson

Skulle du kalla dig för en professionell författare eller kanske en glad amatör som älskar att skriva och dokumentera? Kanske har du efter ett långt liv valt att skriva ner alla minnen och din biografi för yngre generationer att ta del av. Som pricken över i:et vill du nu finna ett behändigt litet bokbinderi som kan hjälpa dig att slutföra dina memoarer. Tänk vilken vacker gåva att ge till nära och kära i present. Du skulle även kunna göra en vacker bok av ditt barns alla teckningar år för år. Tänk så vackert att binda in dem till böcker och spara.

 

Hållbarhet och ordning

Inte bara memoarer och litteratur behöver ju bindas in av ett riktigt bokbinderi. De har nämligen en mängd olika tjänster som du kanske inte tänker på. När du vänder dig till ett Bokbinderi kan du få hjälp med att paketera protokoll från föreningar och företag, kanske tidskrifter eller dummies som ni använder er av ofta på företaget. Förutom att skapa nya bokband så kan de även hjälpa till att renovera gamla fina böcker som börjat trilla isär. Visste du att det faktiskt finns en svensk standard för bokbinderi som bestäms av SIS (Svenska institutet för standarder)?

 

Olika typer av bokband

Att böcker binds känner du troligen till – att det finns en mängd olika sätt att göra det på och vad de heter är det nog få som har koll på. När du kontaktar ett professionellt bokbinderi kan du välja mellan: hel- och halvskinnband, pappersband, pergamentband, klotband, skinnband och enstaka band. Naturligtvis behöver du inte veta exakt vad du vill ha innan du kontaktar din bokbindare. De som är vana kan ge dig råd utifrån vad du vill skapa. Du får självklart se olika exempel på de olika teknikerna och veta vad som skiljer dem åt i pris och varför.

Fler nyheter