Papptak – det moderna och prisvärda alternativet för låglutande tak

31 januari 2021
william_eriksson

Läckande tak är ett allvarligt problem som kan orsaka stor skada invändigt i huset, garaget eller förrådet. Ju längre man väntar desto värre blir skadorna. Då är det viktigt att hitta en snabb, prisvärd, och hållbar lösning. 

Kostnaden för att renovera sitt tak kan lätt springa iväg och bli stor. Material, arbete och övriga kostnader som hyra av kran är några av utgifterna som behöver tas med i beräkningarna. Då är papptaket en vinnare.

Den korta monteringstiden och den låga materialkostnaden gör papptak till det mest kostnadseffektiva valet, det menar flera takläggare som bland annat Svenska Takpapp. De menar att papptak lämpar sig utmärkt för tak med låg lutning, men även för tak som är känsliga för vikt och därför behöver vara av lättare material. Papptakets lätta vikt möjliggör besparingar för kostnaden ”hyra av kran” som annars behövs för att lyfta upp de tunga takpannorna.

 

 

Utseende och livslängd går hand i hand

En annan fördel med att välja papptak till sitt nya tak är att hållbarheten är väldigt lång. Den består av SBS-modifierad bitumen och har en livslängd på över 20 år. Det gör det viktigt att tänka på vilken färg taket skall ha. Papptak går att få i många olika kulörer, vilket kan göra takrenoveringen till ett lyft och ge byggnaden en spännande och utmanande design.

 

Funktion och trygghet

Vill man vara på den säkra sidan och verkligen gardera sig mot nya läckage i framtiden, ja då är 2-lagstäckningar det ultimata valet uttrycker många erfarna takläggare. Papptak som har 2-lagstäckningar består av ett övre skikt som kallas för ytskiktet och ett undre skikt som heter underlagspapp. Båda är baserade på SBS-modifierad bitumen. De här två skilda skikten garanterar en extremt hög säkerhet mot läckage. Då är du i trygga händer, menar takläggaren. Så vänta inte tills det är försent, laga redan idag!

Fler nyheter