Hjälp med säker trädfällning i Uppsala

16 maj 2022
lily_hansen

Träd har många positiva effekter på såväl människor som omgivning och man bör därför tänka sig för ordentligt innan man bestämmer sig för att fälla ett träd. Detta eftersom det tar många år för ett träd att växa sig riktigt stort. Visst kan träd ibland skugga lite för mycket, men de skyddar också mot blåst, kyla och gassande sol. Har man träd planterade runt sitt hus hjälper de till att hålla inomhusklimatet på en behaglig nivå och gör på så vis att man inte gör av med lika mycket energi.

Men det händer också att träd står lite för nära fastigheten och skadar fasaden och ibland även taket med sina grenar. I vissa fall kan rötterna också påverka husgrunden negativt. Sådana träd måste man naturligtvis fälla och ta bort. För att inte riskera att trädet faller över hustaket måste man såga ner trädet i sektioner och lyfta ner de olika delarna försiktigt med hjälp av en kranbil. 

 

Rutavdraget gäller på trädfällning

Söker man online efter “trädfällning Uppsala” kan det vara en god idé att ta in offerter från de olika föreslagna företagen som är specialiserade på trädfällning. Priserna kan nämligen skilja en hel del mellan olika företag. Som privatperson kan man dessutom använda sig av rutavdraget då man anlitar någon för trädfällning. Avdraget gäller också på andra arboristtjänster som exempelvis trädbeskärning, trädbesiktning och stubbfräsning. 

 

Trädfällning Uppsala

 

Hur mycket kostar trädfällning?

Hur mycket det kostar att ta hjälp med trädfällning beror till stor del på arbetets omfattning.

Står trädet trångt till eller nära en fastighet eller på en innergård blir tidsåtgången också vanligtvis större. Man får också betala för den tid det tar för arboristen att köra till och från platsen för avverkningen. Därför kan det vara smart att fråga grannen om denne behöver hjälp med att fälla några träd och eventuellt beställa trädfällning tillsammans.

Fler nyheter