Fixa synen med ögonläkare i Solna

26 november 2021
lily_hansen

editorial

Ögonen är väldigt känsliga på de flesta arter. Det inkluderar oss människor. Om man har ögonproblem ska man ta det på allvar och uppsöka läkare direkt. Man kan annars få bestående men på ögat, som nedsatt syn. 

Synen ska man verkligen vara rädd om. Den dagen man inte ser något, eller får försämrad syn, kommer man inse vad det var man faktiskt hade. Vid problem med ögonen gör man helt rätt i att besöka en ögonläkare i solna. 

De är specialister på ögon och kan hjälpa dig att få rätt på dina. Har du ett synfel och letar efter rätt glasögon till dig? Även detta är något en ögonläkare kan göra. De kan göra allt inom ögon, även om deras inriktning inte är till exempel att fixa rätt glasögon för dig, utan främst om du har någon skada eller sjukdom i ögat. Man kan komma i kontakt med ögonläkaren vare sig man gör det själv, eller låter optikern skicka ut en remiss åt dig.

 

image

 

När ska man gå?

Det är många som glömmer bort att ta hand om sig själva. Att göra de där hälsokontrollerna som faktiskt visar hur kroppen mår. Detsamma gäller med ögonen. För personer över femtio år bör man gå till en ögonläkare en gång per år. 

För att hålla ögonen så bra som möjligt och slippa få någon sjukdom är det bra att se över dem. Ögonläkaren kontrollerar hela ögat och ser då om det finns en tendens till sjukdom. 

Det kan gå snabbt att få problem med ögonen. Det är även vanligt att man får det när man blir äldre, men givetvis är alla välkomna till ögonläkaren, vare sig det är för kontroll eller vid problem. Allt du behöver göra är att kontakta en ögonläkare nära dig. Bor du i Stockholmsområdet kanske https://www.lameramedical.se/ kan hjälpa dig. 

Fler nyheter