Din egen lyckas smed

28 april 2020
patrick_pettersson

Att driva ett företag handlar om att våga göra sina drömmar till verklighet. Att ha ett driv, en vilja, en tro och en dröm om att själv producera något. Om så det är en vara eller tjänst, något stort eller något litet. Att veta att det är bara upp till dig om en verksamhet ska gå runt, det är dina tankar, idéer, ditt slit, din ambition som ger utdelning. Det är en stor frihet att själv kunna styra sitt jobb, att själv bestämma när, hur och var något ska produceras. Men det är också ett stort ansvar, det är bara upp till dig om något blir gjort och blir gjort på rätt vis. Med friheten följer ett stort ansvar.

 

Det som är bra för dig är bra för alla

Att din lycka är allas lycka kunde inte vara mer sant än när man talar om företagare och företagande. Utöver att du som företagare får glädje när ditt företag går runt eller kanske också med vinst, så ger företag arbetstillfällen och skattepengar som kan användas till det offentliga, välfärden.

 

 

Ensam är inte alltid starkast

Även om du har en bra affärsidé, drivet och viljan att arbeta hårt för att omsätta idén till verklighet, så är du beroende av andra och annat. Ekonomiska upp- och nedgångar, skatter, lagar och regler, som antingen kan underlätta för din verksamhet eller göra det svårare eller dyrare påverkar din verksamhet. Du kan också ha behov av att få hjälp, exempelvis med det administrativa, med att finna samarbetspartners som kan avlasta eller göra vissa delar av din verksamhet, eller för att finna kontakter och arenor för att marknadsföra dig och ditt företag. Företagarna syd i malmö kan hjälpa dig med detta och en hel del annat. Företagarna Syd erbjuder också utbildningar, föreläsningar, med mera. Här kan du träffa andra företagare och dela erfarenheter med.

Fler nyheter