Det är aldrig nära ögat med en bra ögonläkare

17 augusti 2020
william_eriksson

Det är världens skönaste känsla att avsluta jobbveckan med att släppa loss. Ta några drinkar med vännerna, ta festen från baren till nattklubben och dansa som aldrig förr på ett proppfullt dansgolv.

Men lyckan förvandlas snabbt till smärta och förtvivlan. För på ett trångt dansgolv där händerna flyger upp och ned i takt med musiken råkar en klumpig, onykter hobbydansare sätta sitt finger i ditt öga. En till synes oskyldig olyckshändelse, men ett tilltag så illa att du vrider dig i plågor. Ögat är extremt känsligt och det gör förskräckligt ont av att råka illa ut. Du har inget annat val än att avsluta kvällen på akuten och träffa en ögonläkare i solna.  

Ögonläkarna jobbar hårt 

Man kan skatta sig lycklig över att vi har så pass bra sjukvård som vi har i Sverige och där läkarna är specialiserade på olika områden. Ögonen är som sagt inget undantag och ögonläkarna får jobba flitigt när olyckan har varit framme. Ditt öga kommer att läka fint efter olyckan på dansgolvet tack vare den duktiga ögonläkare du fick träffa så snabbt.

Men du behöver nog stå ut med att ha en lapp för ögat någon vecka. Det gör dock ingenting, för nu har du ju fixat maskeraddräkten till nästa helgs utklädningsfest. Du blir den snyggaste piraten på festen! 

 

 

Operera för grå starr 

Ögonläkare gör dock mer än att plåstra om oförsiktiga dansare i nattvimlet. Man kan få andra problem med ögonen än vad som förorsakas av olyckor. Grå starr till exempel är någonting som uppstår successivt, men som kan åtgärdas med hjälp av duktiga ögonläkare.

Det sker genom operation. Oroa dig inte. Den är helt smärtfri och lokalbedövas med hjälp av ögondroppar. Du slipper alltså riskerna med att sövas med narkos. Dessutom tar operationen enbart tio minuter per öga, och synen blir som ny efter den är färdig!

Fler nyheter