Bokbinderi gav Karins memoarer liv

30 mars 2021
lily_hansen

När Kerstins mamma gick bort lämnade hon hemmet i arv till sina barn och barnbarn. Syskonen, som var tre stycken, bestämde sig för att gå igenom alla mammans saker. Det var ganska mycket då hon bott i huset sedan hon gifte för 60 år sedan. Hon var dessutom en samlerska av rang. Inget skulle kastas.

När de gick igenom vindsförrådet fann de en gammal brudkista längst in i en vrå. I den fanns en fantastisk skatt. Där fanns mamma Karins dagböcker daterade ända tillbaka till hennes barndomsår. Böckerna var slitna och en del av texterna var svåra att läsa då all tid på vinden satt sina spår. Vad skulle de göra?

 

Ett gediget jobb  

Kerstin som älskade böcker bestämde sig för att renskriva dem på datorn. Dottern erbjöd sig att hjälpa och tillsammans satt de i månader och upplevde Karins liv på nytt. En fantastisk historia tog form framför deras ögon. De bestämde sig för att den skulle delas med familjen och gå i arv till kommande generationer.

 

En livstid i bokform

När arbetet med att renskriva var klart vände de sig till ett Bokbinderi för att få hjälp. Till deras stora glädje visade det sig att de kommit till rätt plats. Bokbinderiet rekommenderade att de istället för att göra en enda tjock bok skulle göra flera stycken. På så vis kunde man läsa en i taget. En lysande idé tyckte Kerstin. 

De valde ett skinnomslag som var starkt och skulle klara sig länge. Sedan överlät de resten till bokbinderiet. De var trots allt proffsen när allt kom omkring. De rekommenderade att familjen även skaffade en bokkassett. Det är en typ av låda som skyddar boken mot tidens tand. Något som de givetvis gjorde. På så vis kom det sig att mamma Karins memoarer blev flera böcker som skulle komma att läsas i många generationer. 

Fler nyheter