Bergsprängning gör det möjligt

19 maj 2021
jonas_olsson

Tänk er hela livet som en berg- och dalbana. Upp och ner, samma visa om igen. Snabbt går det. Det är så det hade varit om vi inte hade gjort bergsprängning. Sverige är i grund och botten ett väldigt bergigt och klippigt land. Hade vi inte planerat för det hade det inte funnits många hus som stod rakt idag. Alla sängar hade fått ha en kant så man slapp ramla ner från sängen. 

Tågen hade knappt kunnat gå, men om de hade gjort det kan man tänka sig som i Kalle Anka när de kör med husvagnen ned från berget. Något liknande sånt hade det sett ut här i Sverige. Skillnaden är bara att i verkliga livet hade ingen överlevt de galna vägarna. Därför är det viktigt att de är ordentligt förbereda så att alla kan ta sig fram tryggt och säkert längs vägarna. 

 

Hur får man till en bra väg?

Många njuter av att köra längs Sveriges vägar. Det är stora vägar som tar oss från norr till söder. Små grusvägar där vi, om vi har tur, lyckas se vilda djur. Eller är det vägen som leder till din favoritsjö? Alla dessa vägar är möjliga tack vare bergsprängning. 

Såklart har det inte behövts sprängas exakt överallt. Men man kan räkna med att de flesta av vägarna har behövt någon form av förberedelse. Det är inte bara vägarna och tågvägen som behöver denna form av förarbete. Detta görs även inför husbyggen. Även där affärer ska stå, och om man behöver en större parkeringsplats. 

Man gör det helt enkelt på alla ställen som behöver det. Det är absolut inget vem som helst gör. Man ska ha kunskap och rätt redskap för att göra det. De som arbetar med detta har allt som behövs. Behöver ni bergsprängning kan ni vända er till: http://gnestabergbyggare.se/

Fler nyheter