Att känna sig välkommen

20 oktober 2019
admin

Den plats man som besökare först möter är entrén. Där skapas de första intrycken av byggnaden man är på väg in i; såväl utomhus som innanför entrédörren. Men också som boende sätter man så klart stort värde på att det ser fint och trevligt ut när man kommer hem. Att ha det rent och fräscht vid sin entre är en självklarhet. Vad allt fler också upptäcker är möjligheten att faktiskt inreda för att skapa mervärde. Det behöver inte bli så avancerat men att tänka på färgsättning och sätta in någon växt skapar god atmosfär. Kanske en enkel sittplats för dem med trötta ben.

 

Låt besökare hitta rätt

Se er entré som en mötesplats där man blir välkomnad. När man som besökare kommer till ett flerfamiljshus vill man också kunna hitta rätt. Skyltar som visar vägen till trappor och hiss kan vara ett sätt att visa väg i en entré. Likaså att ha en tavla eller ett hyresgästregister på väggen. Där kan de boende presenteras på olika vis. Sådana finns i olika storlekar och material och anpassas så klart till den miljö man skapar i entrén. Man kan även placera en tavla på fasaden, kanske i anslutning till en porttelefon.

 

Skapa rätt atmosfär med rätt material

Skyltskåp och namntavlor finns i flera olika utföranden. De finns för traditionell användning av namnremsor och plastbokstäver eller sådana som är anpassade för A4-papper. Det möjliggör en personlig utformning av en entré. Tavlorna kan tillverkas i olika träslag eller aluminium. Man kan också kombinera med en anslagstavla för information om olika saker i fastigheten. En entré kan utformas och anpassas utifrån skiftande behov. Även området utanför kan nyttjas för att skapa trivsel. Kanske behövs ett cykelställ i anslutning till entrén. Med en genomtänkt profil som går igen i hela huset skapas en miljö som är praktisk och lätt att hitta i.

Fler nyheter