Återupptäck varandra innan det är försent

25 februari 2020
mikael_barani

Vi går alla igenom mer eller mindre svåra stunder här i livet. Det är en del av spelets regler. Därför ska vi inte be om att aldrig utsättas för utmaningar, de kommer alltid att dyka upp, utan om förmågan att hantera dessa utmaningar på bästa sätt.

För många är något av det svåraste som kan hända att en lång relation tar slut. Särskilt om det rör sig om en situation där det även finns barn med i bilden. Har man byggt upp ett liv tillsammans så innebär ett uppbrott ofta inte bara smärta, utan ett omfattande arbete med att komma överens om hur livet efter en skilsmässa ska fortsätta.

Det är i sådana här stunder det alltid är en god idé att kontakta någon som är specialist på familjerätt Värmland. Genom att ta in en objektiv part kan hela den process som ett uppbrott innebär göras enklare och mindre konfliktfylld. Finns det mycket känslor inblandade i situationen som råder kan det vara svårt att hålla huvudet kallt – speciellt eftersom det rör sig om två parter som tidigare delade allt tillsammans.

Det bästa är förstås om man tillsammans, i god tid före uppbrottet, kan hitta kraften att reda ut saker och ting. Ofta dyker ju signalerna gällande att något inte stämmer i förhållandet upp i god tid. Det gäller då att ha närvaron och kraften att ta tag i dessa och reda ut vad det är som händer, eller håller på att hända.

Det är nämligen i detta läge som det fortfarande finns möjlighet till att desarmera något som med tiden kan utvecklas till den detonation som får förhållandet att upplösas. Men det är inte på något sätt lätt.
Ett verktyg till att öka sina chanser är att påminna varandra om vad det var som fick er att finna varandra till att börja med. Att lyfta fram kärleken i ljuset kan bli en källa till en nystart i förhållandet.

 

Fler nyheter