Anlita advokat för migrationsrätt i Göteborg

19 juli 2021
jonas_olsson

Vi får lov att flytta ganska fritt, men det krävs visst pappersarbete för att få nödvändiga tillstånd att bo och arbeta i ett annat land. Som tur är finns det advokater som har speciella kunskaper inom migration och som gärna tar sig an sådana ärenden. Vill du exempelvis flytta till Sverige för att gifta dig med en svensk medborgare, eller jobba här, kan advokaten hjälpa dig.

Ibland kan ärenden dra ut på tiden för att myndigheterna tycker att en blankett är felaktigt ifylld. Då kan det vara smart att anlita en advokat redan från början, och låta juristen fylla i alla blanketterna. Migrationsrätt i Göteborg hanteras av advokater som är specialister.

 

Kolla upp rättigheter och möjligheter

Advokaten är också specialist på vilka myndigheter som ska kontaktas och vilka rättigheter man har när man är nyinflyttad i Sverige. Om det inte gäller asylärenden utan en helt vanlig flytt, har man ofta ekonomi och bostad ordnad redan. Då kan frågorna gälla arbetstillstånd, skattefrågor, regler om vad som gäller för utländska körkort, eventuella bidrag och mycket annat.

En advokat står alltid på din sida och försöker hitta de lösningar som är bäst för dig. Det är många människor som flyttar till Sverige varje år, men deras situation kan se helt olika ut. Kommer man hit för att arbeta som läkare och har jobbet klart, är man i en helt annan situation än en ung människa som vill flytta hit för att studera i Sverige.

 

 

Advokaten ser till ditt bästa

Den advokat du anlitar gör sitt bästa för att du ska få all den hjälp du behöver när du tänker flytta hit till Sverige permanent. Det kan gälla överklaganden, äktenskapsförord, testamenten, boendeavtal, ansökningsblanketter och mycket annat. Ibland pratar man även engelska och arabiska på advokatbyrån, så kolla om du kan få hjälp på ett språk du själv talar.

Fler nyheter