Många fördelar med att renovera och återställa trapphuset

14 december 2021
jonas_olsson

editorial

Många hus har tyvärr fått sina trapphus renoverade till det sämre genom åren eftersom man inte förstod värdet i att behålla originalet. Men också för att det var billigare och gick snabbare att måla över allt med en billig plastfärg, och för att man kanske tyckte att det blev ljust och fräscht. För en fastighetsägare eller bostadsrättsförening som ska renovera trapphuset i en lite äldre fastighet kan det därför vara en bra start att ta reda på hur det såg ut från början, när huset var nybyggt. Enklast gör man detta hos Stadsbyggnadskontoret. 

Genom att renovera och återställa ett trapphus så att det liknar originalet blir trapphuset i de allra flesta fall också trevligare och upplevs ofta som något mer unikt. Ett vackert renoverat trapphus brukar dessutom uppskattas av både boende och besökare. Men att renovera och återställa trapphuset har även en positiv inverkan på fastighetens värde och gör den mer attraktiv. Men för att det ska lyckas måste man anlita kunniga hantverkare som kan allt om renovering, olika material och tekniker, som exempelvis denna firma: https://www.sakerbostad.se/Renovera-trapphus-trapphusrenovering

 

image

 

Anlita ett företag som är specialiserade på renovering och gamla tekniker

Inför en renovering av ett trapphus kan det vara bra att titta på liknande hus i närområdet för att se hur de har gjort. Man behöver inte renovera trapphuset exakt till ursprungsskick, utan man kan välja andra tidstypiska kulörer som man kanske tycker passar bättre och tycker mer om.

Ska man renovera och återställa ett trapphus kan det vara bra att anlita ett företag som är specialiserade på just trapphusrenovering och som kan ansvara för hela projektet. I samband med att man ber om ett kostnadsförslag går man tillsammans igenom hela trapphuset och tittar på sådant som måste renoveras. Det kan exempelvis vara nydragning av el, dekorationsmålning, fönsterrenovering, golvarbeten, med mera, med mera.

Fler nyheter